Social Icons

facebook

luni, 18 februarie 2013

Legendele fitness-ului



   Stilul sedentar de viata a introdus nevoia cat mai acuta de miscare, sub orice forma. O metoda la-ndemana pentru persoanele care au un program foarte bine stabilit din timp si vor sa faca miscare este sa opteze pentru sala de fitness. Au aparut astfel legendele acestui tip de miscare, iar unele dintre ele sunt chiar simple mituri.
 De la fitness fara dureri musculare, la pierderi miraculoase in greutate ori recomandarea de a limita consumul de apa inainte de sedinta de fitness, specialistii americani au demontat si explicat pe rand toate aceste legende care dauneaza uneori scopului pentru care pastrezi acest regim de miscare, informeaza webmd.com.
 Specialistul american Jeffrey Berg a avertizat ca miscarea regulata implica si un efort al musculaturii, deci crampele si febra musculara nu te vor ocoli, in special daca treci brusc la un anumit regim de miscare sau nu respecti pauzele. Mai mult, durerile de articulatie sau intinderile de ligamente sunt foarte frecvente, iar ignorarea lor nu este o metoda de a le depasi.
 Este nevoie de o gradare a efortului si de a incepe fiecare sedinta de miscare cu incalziri usoare, pentru ca musculatura ta sa se obisnuiasca sa faca fata efortului. Pentru a sti exact care este ritmul exercitiilor fizice, cere sfatul unui antrenor si explica-i la inceput care era stilul tau de viata, pentru a sti cata miscare sa iti recomande in fiecare zi.
 Mai mult, nu exista retete de miscare universal valabile. Astfel, regimul de exercitii este diferit de la o persoana la cealalta, iar cel mai important lucru este sa nu ignori niciun semn de oboseala transmis de organismul tau.
 Tocmai de aceea, nu exista un regim fizic aplicabil pentru orice persoana. Ceea ce este eficient pentru cineva poate fi un excesiv pentru altcineva. Este la fel de important sa optezi pentru exercitiile care iti plac, pentru ca doar asa vei avea rezultatele asteptate.
 Transpiratie abundenta, grasimi mai putine se transforma intr-o simpla zicala, sunt de parere specialistii americani. Transpiratia este un indicator al abilitatii organismului de a-si pastra temperatura lui normala in orice conditii si nu arata cat de multe grasimi se ard in timpul sedintelor de miscare.
 O alta legenda a fitnessului este aceea ca apa inainte de sedinta de exercitii poate cauza crampe. Specialistii au demontat si acest mit aratand ca, de fapt, aceste crampe sunt semne ale deshidratarii organismului, iar apa este vitala pentru a avea energia de care ai nevoie pentru fiecare zi de miscare.
 Daca ridici greutati, iti vei intari rapid masa musculara. Este o alta legenda pe care o vei cantari bine inainte sa o aplici. Trebuie sa stii ca structura musculara difera de la o persoana la cealalta. Acesta este motivul pentru care anumite exercitii de forta au ca efect tonifierea musculaturii abdominale pentru unii, dar nu pentru toata lumea.
 Este foarte important sa optezi si pentru acest gen de exercitii, pentru ca musculatura ta sa se obisnuiasca sa faca fata efortului. Exact cum sedintele de aerobic sunt benefice pentru sanatatea inimii si acestea pregatesc musculatura pentru efort si cresc anduranta fizica.
 Exercitiul fizic este cea mai buna cura de slabire. Aceasta este poate cea mai frecventa legenda a fitness-ului, pe care au explicat-o specialistii. In realitate, sedinta de miscare fara regimul alimentar este ineficienta pentru pierderea kilogramelor in plus.
 Un mit foarte frecvent al salilor de exercitii este acela ca iti poti orienta exercitiile catre o singura zona a corpului unde vrei ca grasimile sa fie o simpla amintire.
 Astfel, daca vrei sa faci fitness doar pentru a avea abdomenul mai plat, vei fi dezamagit atunci cand vei constata ca si musculatura picioarelor, dar si a bratelor lucreaza. Mai mult, exista zone in care grasimile se depun cel mai repede, dar arderea lor este foarte dificila.
"Grasimile se pierd sau se castiga in intreg organismul. Dar zonele in care ele se pierd ultimele sunt cele in care au aparut prima oara. De aceea, pentru multi barbati este foarte dificil sa isi lucreze abdomenul, iar pentru femei coapsele sunt ultimele care sunt lucrate", a spus specialistul american Cedric Bryant.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu