Social Icons

facebook

joi, 25 aprilie 2013

Dieta de Slabit ABS(Pentru un abdomen perfect)



Slim&Fit.ro
  O dieta ce poate fi urmata pentru pierderea kilogramelor este dieta ABS. Ca si durata de timp vorbim despre 6 saptamani in care se vor combina exercitiile fizice cu regimul alimentar. Masa musculara este simulata spre crestere prin intermediul antrenamentelor de forta si programului de aerobic . D p d v alimentar se va adopta o dieta care urmareste sa echilibreze consumul de proteine, carbohidrati si grasimi.

Dieta ABS a fost descoperita in anul 2004 si a aparut in revista Men’s Health, intitulata in cadrul acesteia ca fiind un program alimentar de 6 saptamani pentru aplatizarea abdomenului.
Este important de retinut faptul ca urmand aceasta dieta asigurati necesarul zilnic de vitamine, minerale si fibre, si dezvoltati musculatura o data cu arderea grasimilor din zonele nedorite.
Servim 6 mese pe zi (mic-dejun, gustare, pranz, gustare, cina, gustarea); se asigura necesarul zilnic de apa plata in functie de greutatea corporala (minim 2l/zi), regulat si in cantitati mici; nu este necesar sa contabilizam caloriile; o data pe saptamana, la o singura masa pot fi consumate produsele alimentare dorite;de preferat mancarurile sunt preparate din cele 12 alimente pe care se bazeaza programul alimentar.

Indrumari
Dupa servirea fiecarei mese sau gustari, la un interval de 30 min se va consuma un pahar de apa plata.

Gustarile dintre mese contin lapte sau iaurt degresat, fructe sau legume.

Nu se vor consuma bauturi carbogazoase si alcool, acesta fiind foarte caloric.
O data pe saptamana, la o singura masa vom servi preparatele culinare preferate.

Alimentele de baza ale dietei ABS sunt: Migdalele, nucile, fasolea (cu exceptia celei congelate si preparate la cuptor); Legumele verzi (spanac, broccoli, varza de Bruxelles si sparanghel; lactate degresate; Fulgi de ovaz naturali ex. (cei de la sanovita); Ouale, carnea slaba de pui, peste, vita sau curcan; Ulei de masline; Paine din faina integrala si cereale integrale; fructe de padure.

Alte alimente care pot fi incluse in acest program nutritional: untul de arahide, avocado, banane, orez, citrice, sucuri naturale, linte, ciuperci, pepene, mazare, ardei, cartofi dulci, rosii, ulei de arahide sau de susan, covrigei, seminte de dovleac si de floarea-soarelui, scoici si supe.

Programul sportiv consta in exercitii de forta de 3 ori pe saptamana cu accent pe grupele musculare ale picioarelor; 2-3 zile exercitii abdominale si exercitii cardiovasculare de 2-3 ori pe saptamana.

Cateva reguli cu privire la activitatea sportiva ar fi ca intre exercitiile pentru acceasi zona a corpului sa fie facuta o pauza de 48 ore; o zi pe saptamana nu se va practica niciun exercitiu; este recomandat joggingul, mersul pe bicicleta, urcatul pe franghie sau sariturile.

Cat despre exercitiile cardiovasculare se recomanda practicarea lor de 2-3 ori pe saptamana, intre zilele in care este indicat antrenamentul de forta (ex. ciclismul, alergatul, inotul, mersul pe jos, aerobic)
Exercitiile abdominale vor fi practicate de 2-3 ori pe saptamana inainte de inceperea antrenamentului de forta.
Potrivit dietei ABS, exercitiile de baza trebuie practicate in zilele de Luni si Miercuri ale saptamanii, cand se incepe cu o scurta incalzire si apoi se lucreaza intens pentru dezvoltarea musculaturii abdomenului. In zilele de Marti si Joi, timp de 30 minute vor fi efectuate exercitii cardiovasculare. Vineri se continua exercitiile abdominale, incepute Luni si Miercuri.

Dieta ABS este indicata in mod special barbatilor, dar nu numai, in vederea modelarii abdomenului si pentru mentinerea unei greutati corporale normale si abordarea unui stil de viata sanatos.


Se va sesiza imbunatatirea sanatatii generale a corpului si datorita alimentatiei selecte acesta dieta ajuta la prevenirea cancerului, a bolilor cardiovasculare, regleaza tensiunea arteriala, scade colesterolul.


Persoanele care adopta aceasta dieta pierd aproximativ 5 kg in primele 2 saptamani de dieta, iar in urmatoarele 
2 saptamani cate 2-3 kg.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu