Social Icons

facebook

duminică, 3 martie 2013

Dieta Sonoma



  Cu siguranta v-ati intrebat deseori cum puteti slabi fara urmati o dieta stricta sau fara sa renuntati la anumite obiceiuri ? Dieta Sonoma este raspunsul potrivit pentru dumneavoastra. Bazata pe stilul de viata mediteranean, dieta Sonoma va poate schimba modul de gandire despre alimentatia sanatoasa.
Dieta Sonoma a fost creata de catre Connie Guttersen, un dietetician renumit ce si-a propus sa creeze un stil de viata echilibrat care sa ajute oamenii sa faca alegeri bune si sa isi schimbe obiceiurile alimentare. Este bine cunoscut faptul ca cei ce urmeaza un stil de viata mediteranean sunt mai putini predispusi la a dezvolta obezitate, boli cardiovasculare, diabet sau cancer.
Spre deosebire de alte diete, dieta Sonoma nu necesita numararea caloriilor sau masurarea alimentelor.
Dieta Sonoma pune accentul pe controlul portiilor si incurajeaza pregatirea unor mese variate, din toate grupele de alimente care ofera un echilibru adecvat. Similara cu dieta Atkins, dieta Sonoma este impartita in trei etape, numite “valuri”, in functie de faza de pierdere in greutate in care a ajuns o anumita persoana.


Dieta Sonoma – Valul 1

Primul val dureaza zece zile si este proiectat pentru a va ajuta sa scapati de obiceiurile rele care v-au dus la cresterea in greutate. Aceasta etapa este, probabil, cea mai dificila etapa dintre toate, deoarece urmareste sa elimine zaharurile rafinate, portiile necontrolate si alimentele procesate, precum si sa inlocuiasca carbohidratii simpli cu glucide complexe.
Un accent puternic este pus pe invatarea reducerii poftelor si consumarea cerealelor integrale care va pot oferi atat un sentiment de satietate cat si o parte din substantele nutritive esentiale de care aveti nevoie zilnic.

In aceasta etapa a dietei, sunt permise gustari mici dar doar intre micul dejun si pranz sau intre pranz si cina. Aceste gustari permise se bazeaza pe fructe. Desi aceasta etapa este cea mai dificila, de asemenea, ofera cele mai spectaculoase rezultate asupra greutatii dumneavoastra, oferind imediat un sentiment de satisfactie.

Dieta Sonoma – Valul 2

A doua etapa este conceputa pentru a va ajuta sa va obisnuiti cu acest stil de a manca pe termen lung, si pentru a continua pierderea kilogramelor nedorite.
Spre deosebire de prima faza, aceasta etapa va dura atat timp cate este necesar pentru a va ajuta sa ajungeti la greutatea ideala. In aceasta faza a dietei, autorul recomanda consumul de alimente precum migdale, ardei, broccoli, afine, ulei de masline, struguri, capsuni, spanac, rosii si, desigur, cereale integrale.

Toate aceste alimente sun bogate in vitamine si minerale esentiale, precum si in macro-nutrienti, esentiali pentru functionarea corespunzatoare a organismului.
Aceste alimente au un indice glicemic scazut, ceea ce inseamna ca nu vor provoca scaderi rapide ale nivelului de zahar din sange.
Consumul unei game largi de fructe si legume crude sau fierte este foarte incurajat, in timp ce aportul de grasimi este inca limitat.

Dieta Sonoma – Valul 3

Aceasta etapa finala a dietei are ca obiectiv principal, mentinerea unor obiceiuri sanatoase care ar trebui sa devina ca si o a doua natura pentru dumneavoastra. In aceasta faza trebuie sa continuati sa urmati principiile descrise in etapa a doua, in timp ce puteti incepe sa va bucurati de unele alimente ce nu au fost incluse pana acum in dieta.

Trebuie mentionat faptul ca exercitiile fizice sunt recomandate in toate cele trei etape ale acestei diete, dar mai ales in ultimele doua faze deoarece cantitatea de carbohidrati consumata este mai mare.
Dieta Sonoma va incurajeaza sa va creati propriile planuri de masa si sa abordati un stil de viata durabil, precum si sa invatati sa va bucurati de delicioasele arome ale bucatariei mediteraneene.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu