Social Icons

facebook

sâmbătă, 9 martie 2013

Carnea de cal,carnea cu numeroase beneficii



  Avand in vederea scandalul recent din Europa, in care britanicii au fost ingrijorati ca au mancat carne de cal in loc de carne de vita, multa lume se intreaba daca acest tip de carne este cu adevarat o buna sursa de proteine pentru corp.
  Britanicii si americanii se opun din principiu consumului de carne de cal. Totusi, specialistii afirma ca acest aliment este o sursa mai buna si mai sanatoasa de proteine pentru oameni, scrie Fox News.In plus, carnea de cal are mai putina grasime, la fel ca cea de taur. 


Carnea cu numeroase beneficii



 Carnea de cal contine mult fier si este preferabila carnii de vita, sustin expertii in nutritie. Aceste animale nu sunt expuse unor medicamente precum antibioticele si nu primesc tratamente cu hormoni.Romania a produs 6.300 de tone de carne de cabaline, in 2012
   De altfel, vitele consuma si pesticidele care se gasesc in iarba, aceste substante chimice putand avea un efect foarte neplacut asupra sistemului endocrin, obezitatea fiind un alt efect secundar pe care oamenii il pot resimti. Teste privind etichetarea produselor din carne, in toate tarile UE, din martie
   Numeroase tari din intreaga lume comercializeaza carne de cal pe teritoriul lor. China este unul dintre cei mai mari consumatori, carnea de cal fiind folosita in special pentru carnati sau este consumata cu orez.
   In multe tari este considerata o delicatesa. Americanii au interzis in trecut consumul acestui tip de carne, insa obiceiul poate reveni din nou pe teritoriul tarii.
   Unul dintre motivele retinerii de a consuma carne de cal este acela ca respectivii cai sacrificati sunt crescuti in conditii vitrege. Altii respecta calul atat de mult, incat nu vor sa il consume, spune psihiatrul Dale Archer, din SUA. La fel se intampla si cu cainele, care este cel mai bun prieten al omului, deci nu poate fi mancat, spune el.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu