Social Icons

facebook

miercuri, 6 martie 2013

6 mituri despre exercitiile de fitness


Cand esti la dieta, incep sa apara de pretutindeni numai jumatati de adevar, mituri si falsitati in ceea ce priveste exercitiile de slabire sau de tonifiere si efectele acestora asupra noastra. Tot ce poti sa faci este sa treci prin filtrul ratiunii de doua ori inainte de a lua de buna informatia. Iata cateva adevaruri care te vor ajuta sa ai un corp puternic, armonios:

Mitul nr. 1: “muschii cantaresc mai mult decat grasimea”. Un kilogram este un kilogram. Diferenta dintre ele este ca grasimea este mai voluminoasa decat tesutul muscular si are nevoie de mai mult spatiu sub piele (jumatate de kilogram de grasime este cat o portocala, iar jumatate de kilogram de muschi este cat o mandarina).

Mitul nr. 2: “antrenamentul de slabire transforma grasimea in muschi.” Este fals, deoarece tesutul adipos si cel muscular au in compozitie substante diferite. Exercitiile de formare a muschilor incurajeaza arderea grasimii, dar in niciun caz nu exista acest proces de “transformare”.

Mitul nr. 3: “lucrand cu greutati mari, corpul femeilor capata volum.” Testosteronul, hormonul sexual masculin, este cel responsabil de umflarea muschilor, asa ca noi, femeile, nu avem motive sa ne temem de cateva greutati in plus la antrenamente. Exista intr-adevar senzatia de marire a volumului, dar aceasta e din cauza ca stratul de grasime ce acopera musculatura nu s-a subtiat.

Mitul nr. 4: “poti slabi si daca mergi.” Mersul este intr-adevar bun in cazul celor sedentari, dar daca vrei sa slabesti sau sa iti mentii abdomenul plat, este nevoie de un consum mult mai mare de calorii, adica un antrenament sau o alergare mai intensa. Studiile arata ca in timpul alergarii se consuma cu 40% mai multa energie (deci si calorii mai multe) decat atunci cand mergi.

Mitul nr. 5: “arzi mai multa grasime daca te infometezi.” Organismul arde aceleasi calorii chiar daca ai sau nu stomacul gol si chinuit inainte de antrenament. Ba mai mult, daca nu mananci inainte, nu mai ai energie, iar tu nu poti da randament maxim. Pentru a evita o neplacere, incearca sa mananci ceva usor, dar nu supe sau ciorbe, cu 45-60 minute inainte de antrenament.

Mitul nr. 6: “exercitiile cardio lungi si lente sunt cele mai eficiente in pierderea grasimii”. Cine functioneaza pe premiza asta, inseamna ca nu e dispusa sa slabeasca. Astfel de exercitii sunt extrem de plictisitoare deoarece pierzi mult timp ca sa aiba efect si exista riscul sa iti pierzi rabdarea si sa abandonezi. Renunta la ideea de “festina lente” care dureaza aproape o ora si incearca un antrenament cardio inteligent, in forta, care poate dura chiar si de 3 ori mai putin si are un efect mult mai bun in ceea ce priveste pierderea caloriilor.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu