Social Icons

facebook

luni, 18 februarie 2013

Cum putem invinge celulita?



  Parerea expertilor legata de cele mai noi tratamente impotriva celulitei
Probabil nimic nu este mai atragator decat o pereche de gropite care va pun in evidenta zambetul. Insa nu este la fel de dragut atunci cand gropitele isi fac aparitia pe coapse, fese, burtica sau brate. Problema in acest caz este celulita, pielea incretita sub care depozitele de grasime pot aparea chiar si la cele mai slabe dintre noi.

Dermatologii americani sustin ca acest aspect se datoreaza faptului ca afectiunea numita celulita nu este o disfunctie a tesutului adipos, ci este mai degraba o problema a pielii. Ea nu are nimic in comun cu greutatea sau cu numarul kilogramelor pierdute sau adaugate. Specialistii spun ca grasimea care cauzeaza celulita nu are nimic in comun cu grasimea care va face sa va cumparati haine cu cateva numere mai mari.

Acest ultim tip de grasime este localizata mai profund fata de piele, aproape de oase si este folosita de organism ca sursa de combustibil pentru a furniza energie. Celulita, pe de alta parte, este datorata celulelor grase care sunt situate aproape de piele. Ele nu pot fi folosite ca si combustibil pentru a genera energie, spun specialistii, asa ca dieta, exercitiile fizice, chiar si liposuctia nu vor ajuta.

Celulita este in mod categoric o problema a femeilor, care le vizeaza in primul rand pe cele trecute de 35 de ani. Desi medicii nu au reusit sa stabileasca pana in acest moment cauzele celulitei, multi spun ca hormonii si anatomia locala sunt esentiale in aparitia acestei afectiuni. Cea mai buna dovada pentru incidenta crescuta la femei este aceea ca este legata de schimbarile hormonale, dar de asemenea si anatomia unor structuri numite "septuri" - benzi fibroase de tesut conjunctiv care inconjoara celulele grase din piele in scopul mentinerii acestora la un loc.

La barbati, dispozitia septurilor este in diagonala, in timp ce la femei, acestea sunt dispuse pe verticala. In tinerete acest lucru nu are importanta, deoarece ambele tipuri de dispozitie sunt eficiente in mentinerea grasimii ancorate la straturile profunde ale pielii. Pe masura ce imbatranim, septurile elastice pot deveni tari si rigide si atunci ele se apropie si preseaza pe adipocitele responsabile de aparitia celulitei, care vor fi impinse prin spatiile formate de septurile rigide dand aspectul de „coaja de portocala”.

Atunci cand septurile au o dispozitie verticala, va rezulta un efect de "saltea", de „capitonaj”. Celulele cu grasime vor fi impinse in sus si vor crea acele adancituri pe care le recunoastem drept celulita.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu